Visualisaties Global Drinking Water voor TU Delft

Het Global Drinking Water programma steunt een breed scala onderzoeksprojecten op het gebied van watervoorziening. Met tekeningen maken we vraagstukken en resultaten helder en concreet.
Govert van der Heijden
Voorbeelden visualisaties voor TU Delft Global Drinking Water

De samenwerking met Flatland

In het Waterlab van TU Delft wordt wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met praktijkgericht veldonderzoek in ontwikkelingslanden. Deze aanpak versnelt innovatie én verbetert lokale betrokkenheid en acceptatie van de eindgebruikers. Om stappen en resultaten te verhelderen voor zowel onderzoekers als stakeholders, worden wij regelmatig betrokken voor visualisaties en praatplaten.

Online conferentie Access to Drinking Water

Met investeren in technologie en infrastructuur voor veilig drinkwater kan enorme vooruitgang worden geboekt. Meer dan 100 deelnemers vanuit de hele wereld deden daarom mee aan de online conferentie Access to Drinking Water: Co-creatie in Afrika #SDG, van Pakistan tot Mozambique en van Zweden tot Bangladesh. Verschillende onderzoeksprojecten werden in deze online conferentie met elkaar gedeeld.

Tijdens het evenement werden de presentaties en discussies live gevisualiseerd. Een mooi verslag van het evenement, maar bovendien geeft een live tekenen tijdens online meetings – hoe groot of klein ook – veel meer focus en duidelijkheid.

Pathways to a sustainable water future in delta’s

Ook organiseerde TU Delft | Global Initiative een conferentie over duurzame watervoorzieningen in deltagebieden en wij maakten een visualisatie van alle presentaties en discussies. Wetenschappers presenteerden verschillende onderzoeken binnen het thema ‘Pathways to a sustainable water future in delta’s’.

12 feiten over het COVID-19-virus in water

Ook maakten we een plaat over (drink)water en de Corona-crisis. Omdat het virus de hele wereld bereikt, ook de plattelandsgemeenschappen, zijn er veel vragen over hoe het coronavirus zich verhoudt tot water. Is het nog steeds veilig om onbehandeld water te gebruiken? Kan het virus aanwezig zijn in leidingwater of rivieren? Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen COVID-19?

Om deze vragen te beantwoorden maakte TU Delft | Global Drinking Water samen met ons een gebruiksvriendelijk visueel overzicht van 12 feiten over het COVID-19-virus in water. De illustratie beschrijft het belang van toegang tot water en hygiëne tijdens deze wereldwijde pandemie, en welke gedragsveranderingen mensen in plattelandsgemeenschappen kunnen maken om de verspreiding van de COVID-19 het beste te voorkomen. Een visualisatie maakt dat helder en overzichtelijk.

Symposium en Best Paper Award

Ter gelegenheid van Internationale Wereldwaterdag 2019 organiseerde men de eerste editie van de TU Delft | Global Drinking Water Best Paper Award. Een jaarlijkse erkenning voor onderzoekers die bijdragen aan SDG6.1: bereiken van universele en rechtvaardige toegang tot veilig en betaalbaar drinkwater voor iedereen. Met de prijs wil het Global Drinking Water-programma onderzoek naar dit onderwerp stimuleren.

Wij ondersteunden het symposium met live visualisaties, zodat alle onderzoeksresultaten overzichtelijk gedeeld kunnen worden. De verschillende presentaties en een paneldiscussie vatten wij samen in zes tekeningen.

Ook het innovatievermogen van jouw organisatie in een stroomversnelling brengen?

Neem contact op met Govert, hij denkt graag met je mee.

Neem contact op
Govert van der Heijden
Visual Designer
Kennis

Inzichten en praktisch toepasbare tips

Ontdek waarom visualisatie en co-creatie zo effectief zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kunt.
Bekijk meer